Asiatisk laks med quinoa og karri-blomkål

Laks er rik på omega-3-fettsyrer, Vitamin D og Selen. Det har vi alle godt av, spesielt i vintertiden. Hvit quinoa har mye protein og er naturlig fri fra gluten. Blomkål smaker ikke bare godt, den inneholder mye vitamin C og folat, som er spesielt viktig når du planlegger å bli gravid og under graviditeten.

  • 1 hel laksefilet
  • smeltet extra jomfru kokosolje
  • 1 rød chili
  • ingefær
  • vårløk
  • salt
  • hvit quinoa
  • 10 grønnkålstilker
  • 1 blomkål
  • karri pulver
  • reddikspirer

Legg laksen på en langpanne og fordel kokosolje, salt, skjært chili, værløk og ingefær på toppen. Stek i stekeovn ved 200°C i ca. 15 minutter.
Skyll quinoaen under varmt vann og kok sammen med hakket grønnkålstilker, vann og salt i ca. 15 minutter.
Del blomkålen i flere biter og kjør i kjøkkenmaskinen til det er bare småbiter igjen. Stek på middels varme i litt kokosolje til den er gjennomstekt og smak til med salt og karri pulver.
Pynt gjerne med smakfulle reddikspirer.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply