Bokhvete-lapskaus

Om vinteren foretrekker jeg varme måltider, fullpakket med mange grønnsaker og gode smaker som denne bokhvete-lapskausen.
Bokhvete har ingenting med hvete å gjøre; det er et pseudo-korn med massevis av protein og fiber. I tillegg er den glutenfri:

  • 3 store gulrøtter, skjært i terninger
  • 1 gul løk, hakket
  • 1 squash, skjært i terninger
  • 2 hvitløksfedd, hakket
  • 1 rød paprika, skjært i ternininger
  • 1 håndfull grønnkål, skjært i strimler
  • 2 pølser (kan sløyfes for en vegan versjon), skjært i biter
  • 1 krus bokhvete
  • 1 krus kokte svarte bønner
  • salt
  • pepper
  • olivenolje
  • kraft eller grønnsaksbuljong (helst hjemmelaget)

Fres først gulrot og løk i litt olivenolje til de begynner å ta litt farge. Tilsett squash, hvitløk, paprika og bokhvete og  svarte bønner; dekk godt til med buljong og kok opp. Smak til med salt og pepper og ha i pølsene. Sett på lokk og la det trekke i minst 15 min på veldig svak varme.

Tips: lag en stor porsjon og frys ned for en lettvint middagsrett!

 

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply
    Benedicte
    06.02.2018 at 08:58

    Glass bokhvete? Finnes det ikke i tørr form som man bare kan tilsette mens man koker?

    • Reply
      Johanna
      16.10.2020 at 10:18

      Her brukte jeg et glass for å måle mengde 😉

    Leave a Reply