Om vinteren foretrekker jeg varme måltider, fullpakket med mange grønnsaker og gode smaker som denne bokhvete-lapskausen.
Bokhvete har ingenting med hvete å gjøre; det er et pseudo-korn med massevis av protein og fiber. I tillegg er den glutenfri:
- 3 store gulrøtter, skjært i terninger
- 1 gul løk, hakket
- 1 squash, skjært i terninger
- 2 hvitløksfedd, hakket
- 1 rød paprika, skjært i ternininger
- 1 håndfull grønnkål, skjært i strimler
- 2 pølser (kan sløyfes for en vegan versjon), skjært i biter
- 1 krus bokhvete
- 1 krus kokte svarte bønner
- salt
- pepper
- olivenolje
- kraft eller grønnsaksbuljong (helst hjemmelaget)
Fres først gulrot og løk i litt olivenolje til de begynner å ta litt farge. Tilsett squash, hvitløk, paprika og bokhvete og svarte bønner; dekk godt til med buljong og kok opp. Smak til med salt og pepper og ha i pølsene. Sett på lokk og la det trekke i minst 15 min på veldig svak varme.
Tips: lag en stor porsjon og frys ned for en lettvint middagsrett!
2 Comments
Benedicte
06.02.2018 at 08:58Glass bokhvete? Finnes det ikke i tørr form som man bare kan tilsette mens man koker?
Johanna
16.10.2020 at 10:18Her brukte jeg et glass for å måle mengde 😉