Mousse au chocolat

Mousse au chocolat er min absolutt favoritt-desert! Luftig mørk sjokolade med varme bær… himmelsk!
Mørk sjokolade (70%+ kakao-andel) har mye antioksidanter og kan absolutt anses som en sunn matvare. Jeg brukte en som er søtet med bjørkesøt, men du kan selvfølgelig bruke en vanlig:

  • 200g god mørk sjokolade
  • 4 ss vann (eller rom)
  • 5 økologiske egg
  • 1 klype havsalt
  • frosne bær
  • 1/2 vaniljestang
  • noen ss lønnesirup eller noen dråper stevia for ønsket søtning av bærene

Brekk sjokoladen i biter og ha i an metall-skål sammen med vann. Smelt over vannbad til den er flytende og håndvarm.
Del eggehvitene og plommene. Ha en klype salt i eggehvitene og visp til de er stive. De er ferdige når de ikke faller ut av skålen, når den er opp-ned. Deretter miks eggeplomene til de er kremete og tilsett lit og litt av sjokoladen.
Hev eggehviten forsiktig under massen og sett kjølig i noen timer.
Kok opp bærene med vaniljestangen og tilsett søtning.
Hold en spiseskje under varmt vann og skrell ut en fin liten form av moussen. Server med bærene og nyyyt!

[sp_recipe]

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply