Quinotto med sjampignon, erter og persille

Qinotto er er fantastisk sunt alternativ til vanlig risotto, som er laget på hvit ris. Den var deltakerens favoritt ved siste matkurs om gluten- og melkefri matlaging.
(Jeg bruker ordet kopp istedenfor det engelske cup, som er da 250ml eller et vanlig drikkeglass)

  • 1 kopp quinoa, bløtlag over natt og skylt av
  • ¾ liter økologisk eller hjemmelaget buljong
  • 1 stor gul løk, hakket
  • salt
  • pepper
  • olivenolje
  • saft av en sitron eller litt hvitvin
  • 1 pakke sjampignon, skjært i tynne skiver
  • 1 pakke frosne erter, skylt av
  • fersk persille, hakket

Kok opp quinoaen med ca. 2 kopp buljong. Det ta ca. 13 min; du ser at den er ferdig når det åpner seg en liten ring rundt kornet.

Fres løken i litt olivenolje til den begynner å bli gjennomsiktig; han skal ikke ta farge. Sett til champignon og fres til den begynner å ta farge. Sett til ertene og rør i noen minutter før du dekker bunnen av pannen til med buljong og la småkoke i fem minutter til før du tilsetter quinoaen. Smak til med salt, pepper, halvparten av hakket persille og sitronsaft og la det hvile i 5 fem minutter før du serverer quinottoen pyntet med fersk hakket persille.

Hvis du tåler melk, kan du pynte med litt parmesanost.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply