Disse smakfylle kylling-lår trenger lite forberedelses-tid og serveres gjerne med en stor grønn salat:
- 1/2 kg poteter, skjært i terninger
- 2 kylling lår (jeg bruker gjerne Stange)
- olivenolje
- salt
- pepper
- 1 ss tørket rosmarin
- vann, hjemmelaget kylling- eller grønnsaksfond
Varm opp olivenolje i en ovnfast gryte og stek lårene godt på begge sidene til de har begynt å ta litt farge og la seg lett snu. Ta opp lårene og sett stekeovnen på 210°.
Ha potetene i gryten, stek til de blir litt brune på utsiden og tilsett lårene igjen. Smak til med salt, pepper og rosmarin og fyll opp gryten 1 cm med fond eller vann. Ha på lokk og stek i stekeovnen i ca 30 minutter (tiden varierer litt med størrelsen av lårene)
Tips: Du kan også servere dampete aspargesbønner eller brokkoli til!
2 Comments
Arnhild Rosvold
16.02.2018 at 09:47Denne retten serverte jeg til mann og sønn , og fikk kommentar «denne kan du gjerne lage flere ganger! « Den smakte helt nydelig ! Jeg doblet porsjonen , og brukte masse fersk rosmarin. Men måtte la den stå i ovnen nesten 1 time før kyllinglårene var gjennomstekt .
Johanna
16.02.2018 at 12:57Å så koselig!
Hvis kyllinglårene er veldig store ta det ganske langt tid.
Jeg prøver og å steke de først en stund 😉