Cashew-sitrus krem

Å lage dessert ut av nøtter er en smart og sunn måte å både nyte litt søtsaker og få i seg mange nyttige næringsstoffer på.
Cashew nøtter inneholder blant annet mye magnesium, kobber og sink og kan bidra til balansert kolesterol og blodtrykk.
Bruk helst økologiske, og helst fairtrade cashewnøtter av produsenter, som ta vare på bøndene, da skallet rundt nøttene er giftige og arbeidsforholdene må være sikre.
Husk å bløtlegge nøttene i god tid; da blir desserten smoothere og du øker samtidig opptaket av næringsstoffene.

  • 1 cup cashew nøtter, usaltet, bløtlagt i noen timer og godt skylt
  • skallet av en 1 sitron eller to lime (økologisk for å unngå sprøytet skall)
  • saften av 1/2 -1 sitron eller 1-2 lime, avhengig av hvor mye syre du liker
  • en klype salt
  • innhold av 1/2 vaniljestang
  • 4-8 ss lønnesirup (eller Sukrin sirup for en lavkarbo versjon)
  • passe mengde vann for riktig konsistens

Ha alle ingrediensene i blender og miks til en smooth konsistens. Skyv gjerne ned fra sidene, sånn at alt blir myk for å unngå klumper og tilsett vann litt og litt.
Serveres gjerne med litt revet sitron eller lime skall og ferske bær.
[sp_recipe]

Liker du andre sunne desserter? Sjekk min Sjokolade-banan-dessert!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply