Kremet blomkålsuppe

Dette er verdens enkleste blomkålsuppe med mye smak og mye næring.

Husk å alltid velge økologisk hvis du kan!

  • 1 blomkål, skjært i biter
  • 1 gul løk, hakket
  • 2 hvitløksfedd, i skiver
  • 1 cm fersk ingefær, skjært i tynne skiver
  • 1 cm fersk gurkemeie, skjært i tynne skiver (eller 1 teskje tørket gurkemeie)
  • salt
  • ekstra jomfru olivenolje
  • 1 spiseskje eplesider eddik

Fres løk, hvitløk, ingefær og gurkemeie forsiktig i olivenolje til løken begynner å bli gjennomsiktig. Ha blomkål opp i kjelen og dekk til med vann. Tilsett salt og kok til blomkålen er mør. Mos med stavmikseren og pynt med ferske basilikumblader.

 

 

 

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply
    Rita Jacobsen
    02.05.2016 at 15:35

    Hei. Den ser veldig god ut, men hvor mye vann skal det i den? 😀

    • Reply
      Johanna
      03.05.2016 at 16:25

      Hei!

      Når du koker blomkålen, skal den være dekket til med vann. Du kan justere litt før og etter du mikser; noen liker suppen mer tykk, andre mer flytende. Hvis det er hovedmåltid er det deilig med litt tykkere konsistens, hvis det er forrett, litt tynnere 😉

    Leave a Reply