Pepperkaker

Med første pepperkaken i munnen, begynner Julen.
Selv om søtsaker skal ikke spises i overkant, kan vi gjøre et unntak med disse her: vi bruker lønnesirup istedenfor sukker og sunn jytte mel fra Holmen Crisp.

  • 1 kopp lønnesirup
  • 1/2 kopp Smøremyk
  • en klype salt
  • 1 ts kanel
  • 1/2 ts nellik pulver
  • 1/2 ts allehånde
  • 1 teskje hornsalt
  • 2 1/2 kopper blå jyttemel

Smelt smøremyk i lønnesirup på lav varme, ta fra komfyren og tilsett først kanel, nellik og allehånde, så salt og hornsalt. Bland inn mel litt og litt. Deigen skal fremdeles være litt fuktig og klisette, siden den stivner til i kjøleskapet over natten.
Kjevle ut deigen på en melet overflate, stikk ut pepperkaker og bak ved 180°C i 7-10 minutter.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply