Sprøstekte linseboller

Enda et enkelt og smakfullt alternativ til kjøttmåltider, som lages på en blunk.
Trikset med linsebollene er å bløtlegge de tørre linsene i minst et døgn for å oppnå den perfekte konsistensen: sprøstekt ute, fluffy inne.

  • 1 kopp tørre  linser (du kan bruke alle sorter, men ikke split peas), bløtlagt og godt skylt
  • 1 hvitløksfedd
  • salt
  • 1 ts røykt paprika pulver
  • 2 ts paprika pulver
  • 1/2 ts malt spisskumin
  • chili pulver etter behag
  • ekstra jomfru økologisk olivenolje

Kjør først hvitløken i kjøkkenmaskinen, så tilsetter du linsene. Når det har blitt en jenv deig, tilsetter du resten av ingrediensene. La det sitte i 10 minutter. Varm nok olje i en stekepanne; pass: oljen skal ALDRI røyke. Med en spiseskje spader du ut små boller av deigen og legg de forsiktig i pannen; snu når de har blitt sprøstekte på den ene siden.
Serveres gjerne til salat, i kebab, med tsatsiki eller grillete grønnsaker.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply