AIP/ lav-karbo/ paleo/ pegan/ uten egg/ uten gluten/ uten korn/ uten melk/ uten nøtter/ uten soya/ uten sukker/ kunstige søtstoffer/ vanlig/ vegan/ vegetarisk

Rødbete-salat med mangold og gresskarkjernolje

Beter er noen av mine absolutte favoritter og jeg får ikke nok av de. Da passer det bra med månedens matblogger utfordring av Mia Frogner fra http://greendonanza.no vi har på gang med tema bete.
Denne salaten er full av antioksidkanter og har betennelsesdempende egenskaper. Jeg anbefaler å spise grønne bladgrønnsaker til alle måltidene, siden helseeffekten er så stor på mange lag.
Mangold, eller bladbete, ble jeg først kjent med i Kroatia, hvor man lager den sammen med masse hvitløk og poteter og serverer til hvit fisk. Utrolig godt! Den vokser veldig lett i Norge, så den kan være en ide til neste årets kjøkkenhage?!

  • 3 rødbeter, dampet, skrellet og skjært i terninger
  • bladene av 3 rødbeter, helst økologisk
  • 5-6 stilker bladbete (eller en annen type salat, hvis du ikke får tak i det)
  • en håndfull ristete gresskarkjerner
  • 1/2 rødløk
  • salt
  • 3 ss økologisk eplesider eddik
  • 6 ss gresskarkjernolje (fås hos Meny eller helsekostbutikker)

Skær bladbete i strimler og løken i terninger. Bland sammen salt, eddik og gresskarkjernolje og hell grønnsakene. Pynt med ristete gresskarkjerner.

 

Sjekk ut enda flere fantastiske bete oppskrifter fra andre matbloggere og meg her:

matmagi.no: http://matmagi.no/enkel-rodbetesalat/

matmagi.no: http://www.matmagi.no/ovnstekt-kalvebogstek-med-rodbeter-og-fullkornris/

matmagi.no: http://matmagi.no/detox-juice/

matmagi.no: http://matmagi.no/soul-juice/

idefull.no: http://www.idefull.no/rodmende-betefruer/

miasmat.no: http://www.miasmat.no/ovnsbakt-rodbethummus/

lisevonkrogh.wordpress.com: https://lisevonkrogh.wordpress.com/…/den-allsidige…/

mynordickitchen.no: http://www.mynordickitchen.no/beet-berry-bowl/

kvardagsmat.no: http://kvardagsmat.no/2016/09/11/kvit-pizza-med-beter/

etkjøkken.com: http://etkjokken.com/…/rodbeter-kikerter-krydder…/

sivbakerogsteiker.no: http://sivbakerogsteiker.no/…/rodbetsalat-med-ostekrem…/

entusiastiskmat.no: http://entusiastiskmat.no/…/pizza-med-beter-og-chevre.html

spiselandslaget.com: https://spiselandslaget.com/…/floyelsmyk-rodbetsuppe…/

 

 

You Might Also Like

7 Comments

  • Reply
    Rødbetsalat med ostekrem og rugsmuler | Siv baker og steiker
    13.09.2016 at 11:52

    […] Matmagi med Enkel rødbetesalat og Rødbete-salat med mangold og gresskarkjernolje […]

  • Reply
    Rødmende Betefruer | Idéfull.no
    14.09.2016 at 19:09

    […] Matmagi med Enkel rødbetesalat og en Rødbete-salat med mangold og gresskarkjerneolje […]

  • Reply
    Lavkarbo: Bete-caprese | Greta-G
    15.09.2016 at 21:28

    […] Sjekk ut flere av de andre bidragene i utfordringen! Matmagi.no sin enkle rødbetsalat og hennes rødbetsalat med mangold og gresskarkjerneolje, mynordickitchen.no sin nydelige Beet & berry blowl, spiselandslaget.com sin fristende […]

  • Reply
    Terte med rødbete og søtpotet - ENEstående MatENEstående Mat
    18.09.2016 at 10:20

    […] Matmagi har laget rødbetesalat med mangold og gresskarkjerneolje […]

  • Reply
    #hodetilhaletirsdag nr. 5: Lun høstsalat med beter og kyllinghjerter – Sara Lossius
    20.09.2016 at 10:59

    […] Rødbetsalat med mangold og gresskarkjerneolje fra Matmagi. Perfekt høstsalat! (Tilsett kun kyllinghjerter, hehe). […]

  • Reply
    Den allsidige bladbeten – Stekt og marinert mangold – Lise von Krogh
    22.09.2016 at 19:56

    […] og rugsmuler, Basilico Rødbetesuppe med vodka og rømme, Greta G Coleslaw med rødbeter, Matmagi Rødbete-salat med mangold og gresskarkjernolje, the Norwegian Hausfrau Beetroot & Cheese filling for Pasta, Sunnere Alternativ Brownies med […]

  • Reply
    Rødbete muffins - Kjoekkenmagi
    22.09.2016 at 22:15

    […] oppskrifter: -Idefull har laget Rødmende betefruer -Matmagi har laget Enkel rødbetesalat samt Rødbetesalat med mangold og gresskarkjerneolje -The Norwegian Hausfrau har laget Beetroot and cheese filling for pasta -Sunnere Alternativ har […]

  • Leave a Reply