Merian-røsti med mangold og spinat

Røsti er en gammel klassiker fra mitt hjemmeland Østerrike. Enkel fattigmannskost, men den er uansett en crowd-pleaser og passer perfekt til en kjøttfri dag.

  • 1-1,5 kg fastkokende potet (det kommer litt an på hvor mange dere er)
  • 1 ss merian
  • salt
  • pepper
  • 10 stilker mangold
  • 1 pakke fersk spinat
  • 2 hvitløksfedd (eller hvitløksolje hvis du følger LavFODMAP)
  • ekstra jomfru olivenolje

Vask potetene og rasp de med skall på. Ta salt på og press alt gjennom et sil. Tilsett merian og pepper og lag flate lapper mellom håndflatene. Stek på middels varme til gulden og snu. La dem tørke noen minutter på litt kjøkkenrull.
I mellomtiden kan du vaske mangold og skjære den i strimler. Stek den på middels varme i olivenolje (eller hvitløksolje) og tilsett to hakkete hvitløksfedd og spinaten til slutt. Smak til med salt og server sammen med røstiene.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply