lav-karbo/ paleo/ pegan/ raw/ uten egg/ uten gluten/ uten korn/ uten melk/ uten soya/ uten sukker/ kunstige søtstoffer/ vegan/ vegetarisk

Fermentert vegan kremost

Her bruker vi alle triksene i boken for å få frem en mest osteaktig smak: nøttebasis, fermentering og næringsgjær!
Cashewnøtter er rik på fiber, hjelper dine kolesterol nivåer og inneholder massevis av viktige mineraler som magnesium, kalium, kopper, jern, sink og selen, som er ekstra viktige for veganere.
For å gjøre næringsstoffene mest mulig tilgjengelig og eliminere plantestoffer, som er vanskelig for kroppen, er det viktig at du bløtlegger nøttene, helst over natten og deretter fermentere de. Det høres kanskje komplisert ut, men er i grunnen ikke mye jobb:

  • 1 kopp cashew nøtter, bløtlagt og skylt
  • 1-2 ss saft og skal av en halv sitron, økologisk
  • havsalt
  • en håndfull urter (jeg brukte persille, dill, oregnao og timian)
  • 1-2 hvitløksfedd
  • 2 ss ekte eplesider eddik
  • 1 ss næringsgjær

Hakk hvitløk og urtene i kjøkkenmaskin, før du tilsetter resten av ingrediensene. Gjerne ha i litt vann for å få en myk konsistens. Hell over i et syltetøyglass og legg lokke på toppen uten å lukke. La glasset stå på kjøkkenbenken i to til tre dager; deretter kan den oppbevares i kjøleskapet.

Fermentert vegan kremost

Print Recipe
Serves: 10 Cooking Time: 10 min

Ingredients

  • 1 kopp cashew nøtter, bløtlagt og skylt
  • 2 ss saft og skal av en halv sitron, økologisk
  • havsalt
  • en håndfull urter (jeg brukte persille, dill, oregnao og timian)
  • 1-2 hvitløksfedd
  • 2 ss eplesider eddik
  • 1 ss næringsgjær

Instructions

1

Her bruker vi alle triksene i boken for å få frem en mest osteaktig smak: nøttebasis, fermentering og næringsgjær!

2

Cashewnøtter er rik på fiber, hjelper dine kolesterol nivåer og inneholder massevis av viktige mineraler som magnesium, kalium, kopper, jern, sink og selen, som er ekstra viktige for veganere.

3

For å gjøre næringsstoffene mest mulig tilgjengelig og eliminere plantestoffer, som er vanskelig for kroppen, er det viktig at du bløtlegger nøttene, helst over natten og deretter fermentere de. Det høres kanskje komplisert ut, men er i grunnen ikke mye jobb:

4

Hakk hvitløk og urtene i kjøkkenmaskin, før du tilsetter resten av ingrediensene. Gjerne ha i litt vann for å få en myk konsistens. Hell over i et syltetøyglass og legg lokke på toppen uten å lukke. La glasset stå på kjøkkenbenken i to til tre dager; deretter kan den oppbevares i kjøleskapet.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

three × 5 =