lavFODMAP/ pegan/ uten egg/ uten gluten/ uten melk/ uten nøtter/ uten soya/ uten sukker/ kunstige søtstoffer/ vanlig/ vegan/ vegetarisk

Fargerik quinoa salat

Mat skal gi deg næring, smake godt og være enkelt å tilberede og denne fargerike quinoa salaten gjør akkurat det!
Laget på 10 minutter og stappfull av gode næringsstoffer, passer den like godt i lunsjboksen som på middagsbordet.

Quinoa er et pseudo-korn, som betyr at den egentlig er et frø, men kan blir brukt istedenfor korn. Quinoa er naturlig glutenfri og ekstremt nærings-tett.
Som med andre kornsorter og frø, er det lurt å bløtlegge quinoa i noen timer før du koker den. Her er det viktig at du skyller godt til den ikke skummer mer. Kok is salt vann i noen minutter, til den lille ringen rundt kornet springer åpen.
Vi liker å alltid lage dobbelt mengde, sånn at vi har i flere dager.

  • 1 cup quinoa, bløtlagt og skylt
  • 1 håndfull cherry tomater, delt i to
  • 10 cm agurk, i stykker
  • 1 rød paprika, i stykker
  • 1-2 gulrøtter, i stykker
  • 1 håndfull basilikum blader
  • saften av 1/2 sitron
  • salt
  • ekstra jomfru olivenolje

Kok quinoaen i noen minutter, sil av og la den kjøle ned før du blander med de andre ingrediensene. Smak til med salt, sitronsaft og olivenolje.

Fargerik quinoa salat

Print Recipe
Serves: 2 Cooking Time: 10 min

Ingredients

  • 1 cup quinoa, bløtlagt og skylt 
  • 2 håndfull cherry tomater, delt i to
  • 20 cm agurk, i stykker
  • 1 rød paprika, i stykker
  • 2 gulrøtter, i stykker
  • 1 håndfull basilikum blader
  • saften av 1/2-1 sitron
  • salt 
  • ekstra jomfru olivenolje

Instructions

1

Mat skal gi deg næring, smake godt og være enkelt å tilberede og denne fargerike quinoa salaten gjør akkurat det! Laget på 10 minutter og stappfull av gode næringsstoffer, passer den like godt i lunsjboksen som på middagsbordet.

2

Quinoa er et pseudo-korn, som betyr at den egentlig er et frø, men kan blir brukt istedenfor korn. Quinoa er naturlig glutenfri og ekstremt nærings-tett.

3

Som med andre kornsorter og frø, er det lurt å bløtlegge quinoa i noen timer før du koker den. Her er det viktig at du skyller godt til den ikke skummer mer. Kok is salt vann i noen minutter, til den lille ringen rundt kornet springer åpen. Denne prosessen øker opptaket av næring og minsker innhold av stoffer, som er vanskelig for tarmene.

4

Vi liker å alltid lage dobbelt mengde, sånn at vi har i flere dager. 

5

Kok quinoaen i noen minutter, sil av og la den kjøle ned før du blander med de andre ingrediensene. Smak til med salt, sitronsaft og olivenolje. 

Notes

Vi liker å alltid lage dobbelt mengde, sånn at vi har i flere dager. 

Husk at å spise sunt er nøkkelen til god helse. Det er slett ikke noe magisk ved det. Spiser du matvarer som er bra for deg, har kroppen din det bra også.

matmagi.no er der for å støtte deg til å finne ut hvilken råvarer passer til akkurat deg gjennom helsecoaching og ekspertise innen matintoleranse, treffe de riktige valgene når deg gjelder mat og inspirere deg med spennende oppskrifter.

Lyst å prøve flere gode salater?
Hva med denne nydelige rukola og bønne- salaten?

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply
    Bernhard Pikl
    19.01.2016 at 20:37

    Hello Johanna!

    Nice Page, Good Luck with your site!

    Greetins Bernhard 🙂

  • Leave a Reply

    4 × 2 =