Fylte paprika er en absolutt favoritt bland ungene i huset og oppskriften arvet jeg fra min flinke mormor.
Jeg bare oppgraderte en smule for en litt sunnere versjon.
OBS: du kan lage en vegan versjon med stekt sopp istedenfor kjøttdeig 😉
Som alltid oppfordrer jeg til å bruke enten lokalt produsert mat eller økologisk (gjør så godt du kan og ta smarte valg)
- 1 glass rund fullkornris (bløtlagt over natt, skylt og kokt i 3 glass vann og litt salt)
- 400 g (økologisk) kjøttdeig eller sopp
- 1 gul løk, hakket
- 1 ss persille eller merian
- salt
- pepper
- ekstra jomfru olivenolje
- 4 -5 store paprika
- hjemmelaget tomatsaus
Stek først løken i litt olivenolje til den får litt brunfarge før du tilsetter sopp eller kjøttdeig. Smak til med salt, pepper og hakket persille eller merian. Bland med den kokte risen (inkludert all veske) og la det kjøle av i noen minutter.
Skjær av toppen av paprikaen, ta ut hinner og frø og fjern stengelen. Salt litt på innsiden og full med risblandingen. Dampes på rist i en gryte med lokk på i ca 30 min.
Serveres med hjemmelaget tomat saus.
No Comments