uten gluten/ uten melk/ uten nøtter/ uten soya/ uten sukker/ kunstige søtstoffer/ vegetarisk

Gresskar pai

Jeg kommer opprinnelige fra gresskar området i Østerrike, som er mest kjent for sin spesielle gresskar kjern olje. Den er mørkegrønn med en nydelig nøttesmak og brukes mest i salater som denne med rukola og bønner.

Vi spiser gresskar hele høsten i mange forskjellige varianter, men i dag skal vi lage amerikansk “pumpkin pie”. Du kan enten bruke en hel, liten Hokkaido gresskar eller bruker kjøttet av Halloween gresskaren din istedenfor å kaste det! Du kan også steke kjernene i ovn og spise de som snacks.

Gresskar er veldig nærings-tett og inneholder blant annet mye
beta-karoten. Husk å kjøpe lokale og økologiske matvarer når du kan!

Ha mel, kalt smør, salt og 50g lønnesirup i kjøkken maskin og blend til det blir en smooth deig. Du må eventuelt tilsette litt mer mel til den ikke er klissete; den skal føles som en myk baby rumpe sa min mormor alltid.
Lag en ball uten sprekker og sett i kjøleskapet.

Del gresskaren i 8 båter (eller bruk gresskarkjøttet) og stek ved 210 grader til du kan lett stikke en gaffel gjennom skallet.

Sett deigen i en pai form og begynn forsiktig å trykke den ned; jobb deg fra innsiden ut til kanten til deigen er like tykk både i bunnen og i kantene.
Lag mange små hull med en gaffel og stek i 10 minutter ved 200 grader.

Ha den avkjølte gresskaren i kjøkkenmaskin og tilsett resten av ingrediensene til du har en fin masse.
Ha alt opp i pai-formen og stek ytterlige 25 minutter eller til massen ikke kjennes ut som pudding lenger.

Serveres gjerne med et dryss kanel over og en varm kakao.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

two × five =