Gresskar pai

Jeg kommer opprinnelige fra gresskar området i Østerrike, som er mest kjent for sin spesielle gresskar kjern olje. Den er mørkegrønn med en nydelig nøttesmak og brukes mest i salater som denne med rukola og bønner.

Vi spiser gresskar hele høsten i mange forskjellige varianter, men i dag skal vi lage amerikansk “pumpkin pie”. Du kan enten bruke en hel, liten Hokkaido gresskar eller bruker kjøttet av Halloween gresskaren din istedenfor å kaste det! Du kan også steke kjernene i ovn og spise de som snacks.

Gresskar er veldig nærings-tett og inneholder blant annet mye
beta-karoten. Husk å kjøpe lokale og økologiske matvarer når du kan!

Ha mel, kalt smør, salt og 50g lønnesirup i kjøkken maskin og blend til det blir en smooth deig. Du må eventuelt tilsette litt mer mel til den ikke er klissete; den skal føles som en myk baby rumpe sa min mormor alltid.
Lag en ball uten sprekker og sett i kjøleskapet.

Del gresskaren i 8 båter (eller bruk gresskarkjøttet) og stek ved 210 grader til du kan lett stikke en gaffel gjennom skallet.

Sett deigen i en pai form og begynn forsiktig å trykke den ned; jobb deg fra innsiden ut til kanten til deigen er like tykk både i bunnen og i kantene.
Lag mange små hull med en gaffel og stek i 10 minutter ved 200 grader.

Ha den avkjølte gresskaren i kjøkkenmaskin og tilsett resten av ingrediensene til du har en fin masse.
Ha alt opp i pai-formen og stek ytterlige 25 minutter eller til massen ikke kjennes ut som pudding lenger.

Serveres gjerne med et dryss kanel over og en varm kakao. [sp_recipe]

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply