lavFODMAP/ pegan/ uten gluten/ uten melk/ uten nøtter/ uten soya/ uten sukker/ kunstige søtstoffer/ vegetarisk

Arme riddere med bakte epler

En nydelig frokost for late feriedager eller helg! Arme riddere er opprinnelig fattigmannskost for å bruke opp gammelt brød men det har absolutt fått en revival: du spiser fantastisk god frokost og blir samtidig en matredder. Denne versjonen blir servert med bakte epler og kanel:

  • 2 skiver gammelt (glutenfritt) brød
  • 1 egg
  • 2 ss lønnesirup
  • 2 ss plantemelk (eller økologisk helmelk)
  • 1 klype salt
  • litt neutral matolje eller kokosolje
  • 1 eple, skjær i biter
  • 2 ss lønnesirup
  • kanel

Ha lønnesirup og kanel på eplebitene og bak ved 210 grader til de begynner å karamelisere.
Bland egg, lønnesirup, salt og melk, legg skivene opp i til de ha suget til seg det meste av røren og så stek de på begge sider i litt olje på middels varme.
Serveres med eplebitene og litt ekstra kanel på toppen! God helg!

Arme riddere med bakte epler

Print Recipe
Serves: 1 Cooking Time: 30 min

Ingredients

  • 2 skiver gammelt (glutenfritt) brød
  • 1 egg
  • 2 ss lønnesirup
  • 2 ss plantemelk (eller økologisk helmelk)
  • 1 klype salt
  • litt neutral matolje eller kokosolje
  • 1 eple, skjær i biter
  • 2 ss lønnesirup
  • kanel

Instructions

1

En nydelig frokost for late feriedager eller helg! Arme riddere er opprinnelig fattigmannskost for å bruke opp gammelt brød men det har absolutt fått en revival: du spiser fantastisk god frokost og blir samtidig en matredder. Denne versjonen blir servert med bakte epler og kanel.

2

Ha lønnesirup og kanel på eplebitene og bak ved 210 grader til de begynner å karamelisere.

3

Bland egg, lønnesirup, salt og melk, legg skivene opp i til de ha suget til seg det meste av røren og så stek de på begge sider i litt olje på middels varme.

4

Serveres med eplebitene og litt ekstra kanel på toppen! God helg!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

five × three =