Østerrisks Påskebrød ligner i smaken på norske boller og man spiser det tradisjonelt med kokt skinke, pepperrot, reddiger, egg og karse. Perfekt for hele påskehelgen og ellers gjennom året:
- 500g Jyttemel
- 170g melis
- 150g smeltet (plante)smør
- 1 pakke tørrgjær
- 300ml (plante)melk
- 1ss vanilje essens
- en klype salt
- 6 eggeplommer pluss 1 for å stryke på toppen
Løs opp gjæren i 100ml melk og tilsett litt av melet sånn at det blir en tykk røre. La det står til det har begynt å heve seg litt. Østerrisks Påskebrød ligner i smaken på norske boller og man spiser det tradisjonelt med kokt skinke, pepperrot, reddiger, egg og karse. Perfekt for hele påskehelgen og ellers gjennom året. Løs opp gjæren i 100ml melk og tilsett litt av melet sånn at det blir en tykk røre. La det står til det har begynt å heve seg litt. Bland sammen alle ingrediensene inklusive starteren og rør med en tre skje til alt er godt blandet; deretter kan du "slå" deigen i runde bevegelser mot deg til alt løsner seg fra skålen. Fukt hendene dine, del deigen i tre deler og form store kuler. Legg på et bakeark og la det heve seg i minst 30 minutter på et varmt sted. Miks den siste eggeplommen, stryk på toppen av kulene og klipp tre linjer i toppen av kulene med en stor saks. Bak ved 190grader is ca 25 min.
Bland sammen alle ingrediensene inklusive starteren og rør med en tre skje til alt er godt blandet; deretter kan du “slå” deigen i runde bevegelser mot deg til alt løsner seg fra skålen. Fukt hendene dine, del deigen i tre deler og form store kuler. Legg på et bakeark og la det heve seg i minst 30 minutter på et varmt sted.
Miks den siste eggeplommen, stryk på toppen av kulene og klipp tre linjer i toppen av kulene med en stor saks. Bak ved 190grader is ca 25 min.
Påskebrød
Print Recipe
Ingredients
Instructions
No Comments