Ovnstekt kalvebogstek med rødbeter og fullkornris

Økologisk kalvekjøtt er en god kilde til animalsk protein. Rødbeter inneholder mye jern og er spesielt bra for folk som ofte føler seg trøtt og sliten. Retten blir komplett med en deilig porsjon fullkornris, som har mye fiber, vitaminer og mineraler.

  • 1 kalvebogstek (1-2kg)
  • 2 mellomstore rødbeter
  • 1 rød løk
  • 4 stilker stangselleri
  • 1 stor søtpotet
  • 10  tomater (ikke kutt opp)
  • salt
  • pepper
  • 1 spiseskje økologisk extra jomfru rød palmeolje eller en annen stekeolje

Skyll fullkornrisen under varmt vann. Ta litt mer en dobbelt så mye vann som ris i en gryte, tilsett risen og litt salt og kok på lav varme i 30 minutter. Slå av varmen og la risen sitte i 15 minutter til før du heller ut resten av vannet. Du kan redusere koketiden betraktlig hvis du bruker en trykkoker.
Stek kalvebogsteken i en ovenfast, høy panne på komfyren til den er litt brun på alle sider. Kutt opp grønnsakene i biter (1-2cm) legg de till til kjøttet; søtpotetene helt til slutt. Stek 5 minutter mens du rører og sett de i stekeovnen ved 160°C til kjernetemperaturen er mellom 65°C (rosa) og 75°C (gjennomstekt). Det er lurt å bruke steketermometer. La kjøttet hvile under et lokk i 10 minutter før du skjærer det opp.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply