Rød quinotto med kål, ingefær og paprika

Quinoa er et fantastisk korn, som egentlig ikke er et korn. Det inneholder mye fiber og protein og mange antioksidanter. I tillegg er det glutenfritt og virker betennelsesdempende. Det finnes en hvit og en rød versjon og du kan bruke det istedenfor ris.

  • 2 kopper rød quinoa
  • salt
  • paprikapulver
  • ½ hodekål
  • 2 cm revet ingefær
  • 1 løk
  • 2 røde paprika
  • 1 spiseskje chiliolje (valgfri)
  • 1 spiseskje kokosolje, extra jomfru

Skyll quinoa under varmt vann og kok med 4 kopper vann, litt salt og paprikapulver i 15 – 20 minutter. Quinoaen er ferdig når kornet har åpnet seg litt. Tøm resten av kokevannet.
Skjer hodekål i tynne striper og stek den på middels varme med kokosoljen. Etter fem minutter legg til hakket løk, paprikastrimler og ingefær. Stek 10 minutter til og tilfør litt salt og chiliolje. Bland med quinoa og server. Hvis du tåler melk kan du drysse litt revet parmesan på toppen.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply