lav-karbo/ paleo/ pegan/ uten gluten/ uten korn/ uten melk/ uten nøtter/ uten soya/ uten sukker/ kunstige søtstoffer/ vegetarisk

Mousse au chocolat

Mousse au chocolat er min absolutt favoritt-desert! Luftig mørk sjokolade med varme bær… himmelsk!
Mørk sjokolade (70%+ kakao-andel) har mye antioksidanter og kan absolutt anses som en sunn matvare. Jeg brukte en som er søtet med bjørkesøt, men du kan selvfølgelig bruke en vanlig:

  • 200g god mørk sjokolade
  • 4 ss vann (eller rom)
  • 5 økologiske egg
  • 1 klype havsalt
  • frosne bær
  • 1/2 vaniljestang
  • noen ss lønnesirup eller noen dråper stevia for ønsket søtning av bærene

Brekk sjokoladen i biter og ha i an metall-skål sammen med vann. Smelt over vannbad til den er flytende og håndvarm.
Del eggehvitene og plommene. Ha en klype salt i eggehvitene og visp til de er stive. De er ferdige når de ikke faller ut av skålen, når den er opp-ned. Deretter miks eggeplomene til de er kremete og tilsett lit og litt av sjokoladen.
Hev eggehviten forsiktig under massen og sett kjølig i noen timer.
Kok opp bærene med vaniljestangen og tilsett søtning.
Hold en spiseskje under varmt vann og skrell ut en fin liten form av moussen. Server med bærene og nyyyt!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

fifteen − 10 =