Peanøttsmør cookies

Oppskriften til disse enkle og barnevennlige kjeksene laget jeg sammen med min eldste sønn på 6 år, som er helt vill etter peanøttsmør. La barna dine være med på kjøkken, både for å medbestemme hva dere lager, innkjøp og selveste matlagingen for å bygge et sunn kjærlighetsforhold til gode råvarer, matlaging og ikke minst fellesmåltider.

Ingredienser:

  • 350g økologisk peanøttsmør
  • 1/2 kopp (krus) økologiske dadler, dekket til med vann i noen timer
  • 1 ss vinstein (eller vanlig bakepulver)
  • frøene av en vaniljestang

Ha dadlene og vann i en kjøkkenmaskin og kjør til det er finhakket så godt som mulig.
Tilsett de andre ingrediensene og kjør til alt er en jevn deig.
Ta en og en stor spiseskje og rull kuler mellom hendene og legg på et bakeark i langpanne.
Trykk flat med en gaffel på kryss og tvers og bak ved 160 grader i ca 20-25 minutter.
La kjeksene kjøle godt ned før du spiser de (hvis du klarer å vente).

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply