Stekte poteter med rødløk og kremet spinat

Denne retten er en klassiker fra gamle dager i Østerrike, hvor man hadde minst en, men ofte flere kjøttfrie dager i uken.
Den er opprinnelig servert med et speilegg, men jeg synes den smaker like godt uten:

  • 1/2 kg poteter, helst fastkokte
  • 1 rødløk
  • svart pepper
  • salt
  • ekstra jomfru olivenolje
  • 1 stor pakke fersk spinat, helst økologisk eller 1 pakke frossen spinat
  • 2 hvitløkfedd, finhakket
  • 1/2 pakke soyafløte (eller en annen fløte du tåler)

Damp eller kok potetene med skall på til de er gjennomkokte, vent til de ikke er glovarme lenger og skjær i skiver. I mellomtiden kan du hakke løken i halve ringer og steke den i en del olivenolje på svak varme til den begynner å ta litt farge, tilsett potetene og rør til de begynner å brune litt og falle litt fra hverandre. Smak til med salt og pepper.
Stek hvitløken i en ss olivenolje på svak varme og tilsett spinaten før hvitløken ta farge, ellers blir den bitter. Tilsett litt salt og fløte og server sammen med potetene.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply