uten egg/ uten gluten/ uten melk/ uten nøtter/ uten soya/ uten sukker/ kunstige søtstoffer/ vegan/ vegetarisk

Pepperkaker

Med første pepperkaken i munnen, begynner Julen.
Selv om søtsaker skal ikke spises i overkant, kan vi gjøre et unntak med disse her: vi bruker honning og lønnesirup istedenfor sukker.

  • 1/2 kopp lønnesirup
  • 1/2 kopp honning
  • 1/2 kopp ekstra jomfru cocosolje
  • en klype salt
  • 1 teskje kanel
  • 1 teskje nellik pulver
  • 1 teskje allehånde
  • 2 teskje hornsalt
  • 2  –  2 1/2 kopper jyttemjøl

Smelt cocosolje, honning, salt og lønnesirup på lav varme, ta fra komfyren og tilsett først kanel, nellik og allehånde, så hornsalt. Bland inn mel litt og litt. Deigen skal fremdeles være litt fuktig og klisette, siden han stivner til i kjøleskapet over natten.
Kjevle ut deigen på en melet overflate, stikk ut pepperkaker og bak ved 180°C i 7-10 minutter.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

eighteen − nine =