10 tips i korona-kaoset

Føler du deg urolig i disse korona-tidene?
Det er helt forståelig. Ingen av oss vet hvordan de neste uker og måneder kommer til å se ut men det første jeg kan si til deg er: Stopp opp og ta en dyp pust!
Panikk løser ingen problemer og heldigvis kan vi alle bidra til at ting ordner seg!
Her deler jeg mine 10 beste tips for å beholde roen og gjøre det beste ut av situasjonen:

1. Sett pris på det du ha!
Vi har mye å være takknemlig for: et tak over hodet, et fungerende helsesystem og ikke minst: nok mat (så stopp å hamstre du trenger ikke 50 pakker med do-ruller !!!)
Jeg begynner i dag med en takknemlighet-runde ved middagsbordet, hvor alle skal nevne minst en ting de er takknemlig for.

2. Hjelp andre!
Kjenner du noen som sitter i karantene og er ensom eller eldre folk som helst skal unngå turen til butikken nå? Still opp med en handletur, en hyggelig prat på telefonen eller facetime. Fine ord og snille tjenester krever ikke så mye av oss men kan gjøre en stor forskjell for noen som ikke takler denne situasjonen like godt; i tillegg får du en fussy følelse i hjertet på toppen.

3. Mediter!
Plutselig sitter hele familien hjemme, rutiner er ut vinduet, du må ta hjemmekontor mens barna klatrer opp og ned på deg og kjeder seg? I tillegg er kanskje ditt eketefellet hjemme og det ta ikke lang tid til følelsene koker over? Stol på meg: I feel you!
Samle familien før det eskalerer og bruk 5 minutter på en felles meditasjon. Det finnes mye på nettet og jeg skal prøve å lage en liten familie meditasjon ila de neste dagene. I mellomtiden finner du noen meditasjoner på min IGTV og min facebook side.

4. Tid for å rydde, vaske og skape orden!
Er huset ditt kaos og det hopper seg bare opp i en travel hverdag? Nå er sjansen din å rydde, sortere, legge vekk vinterklær, vaske under sofaen og tømme frysen.
Skap orden på utsiden for å skape ro i deg selv. Kan bare anbefale å lage en ønskeliste av alt du vil oppnå i denne tiden nå.

5. Hjemmetrening og Yoga
Yogastudioer og trenings-sentere er stengt men du kan likevel trene hjemme! Sjekk videoene og mine på fb og instagram og granske gjennom alle yoga forklarings-bildene mine. Mer kommer de neste dagene for dere!

6. Lag en kjøkkenhage!
I min versjon av en god fremtid for menneskeheten jobber alle 80% og har sin egen fungerende kjøkkenhage så hvorfor ikke bruke litt tid på det nå og planlegg bedene eller grønnsakskassene, så i små potter, yoghurtbeger eller melkekartonger så er du klar når varmen kommer og kan selvforsyne deg store deler av sommeren!?
Du har ikke hage? Ikke fortvil! Mye kan dyrkes både på balkong og vinduskarmen og du kan og bare lage mikrogrønnsaker (da er faktisk plantene mest næringsrike)

7. Lag mat fra bunnen av!
Det går mye i halvfabrikata og ferdig mat i hverdagen? Støv av kokebøkene dine eller sjekk bloggen min for gode og sunne retter laget av rene råvarer! Husk å inkludere barna i matlagingen! Barn fra 10 år og oppover klarer faktisk fint å lære seg å lage enkle middager for hele familien selv. Så nå har du mulighet å lære bort og høste inn når hverdagen kommer tilbake.

8. Tid for lek og moro!
Går du, som de fleste andre foreldre rundt med dårlig samvittighet for du ikke har nok tid for dine barn? Med så mye tid hjemme kan dere spille spill, se på en koselig film
Ingen barn i huset? Bruk tiden på hobbyene dine: les en god bok, gjør en DIY prosjekt, hør podcast eller lybok, lag fotobok eller bruk tiden på litt (egen-) kjærlighet 😉

9. Ut på tur, aldri sur!
Ikke glem å bevege deg og få dagslys! Det er utrolig viktig for helse og humør så på med tur klær og ut! Du har sure barn som vil heller synke ned i soafen? Lokk de ut med en god matpakke og litt ekstra skjerm tid etter turen!

10. Tid for søvn!
Et av de viktigste tingene du kan gjøre for immunforsvaret ditt er å sove nok! Ikke la denne unntakstilstanden forstyrre dags-rytmen din. Å bli liggende på sofaen, spise chips og sove lenge kan være fristende nå, men det er vanskelig å finne seg tilrette i hverdagen etterpå og det verste er nok å være ferdig med karantene-ukene og har følelsen at man har kastet bort tiden sin!

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    sort såpepumpe
    15.05.2021 at 05:50

    God artikkel. Takk for at du delte fin informasjon.

  • Leave a Reply