pegan/ uten egg/ uten gluten/ uten korn/ uten melk/ uten nøtter/ uten soya/ uten sukker/ kunstige søtstoffer/ vegan/ vegetarisk

Bønne-fylte spisspaprika

Lyse spisspaprika har sesong nå og finnes ofte i innvandrerbutikker; du kan også bruke røde spisspaprika- Jeg velger økologisk når jeg kan. paprika er en fantastisk grønnsak med mye smak og egner seg veldig bra til å fylle den med alt mulig av sunne råvarer, som et italiensk inspirert bønne-fyll som dette:

  • 4 spisspaprika, delt i to, hinnene og frøene fjernet
  • salt (Jeg liker å bruke taresalt i fra Tekslo)
  • ekstra jomfru olivenolje
  • 1 krus hvite bønner, bløtlagt over natt og kokt eller rett fra boks hvis du ikke hadde mulighet å planlegge
  • 2 ss soltørket tomat
  • 1 håndfull svarte oliver uten stein
  • 1 hvitløksfedd
  • 2 ss kapers
  • 1 skvett sitronsaft
  • ferske basilikumblader

Legg paprika halvdelene med innsiden opp på en langpanne og dryss litt med olivenolje og salt.
Bland resten av ingrediensene untatt basilikum sammen i en kjøkkenmaskin. Fyll paprikaene med kremen og stek i ovn i ca 30 minutter. Pynt med fersk basilikum. Serveres gjerne med en grønn salat.

 

Tip: du kan bruke all slags bønner til denne kremen for litt variasjon.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

1 × 5 =