Lyse spisspaprika har sesong nå og finnes ofte i innvandrerbutikker; du kan også bruke røde spisspaprika- Jeg velger økologisk når jeg kan. paprika er en fantastisk grønnsak med mye smak og egner seg veldig bra til å fylle den med alt mulig av sunne råvarer, som et italiensk inspirert bønne-fyll som dette:
- 4 spisspaprika, delt i to, hinnene og frøene fjernet
- salt (Jeg liker å bruke taresalt i fra Tekslo)
- ekstra jomfru olivenolje
- 1 krus hvite bønner, bløtlagt over natt og kokt eller rett fra boks hvis du ikke hadde mulighet å planlegge
- 2 ss soltørket tomat
- 1 håndfull svarte oliver uten stein
- 1 hvitløksfedd
- 2 ss kapers
- 1 skvett sitronsaft
- ferske basilikumblader
Legg paprika halvdelene med innsiden opp på en langpanne og dryss litt med olivenolje og salt.
Bland resten av ingrediensene untatt basilikum sammen i en kjøkkenmaskin. Fyll paprikaene med kremen og stek i ovn i ca 30 minutter. Pynt med fersk basilikum. Serveres gjerne med en grønn salat.
Tip: du kan bruke all slags bønner til denne kremen for litt variasjon.
No Comments