Fylt kjøttpudding

Av og til er det veldig godt med kjøtt. Sammen med masse grønnsaker har man et balansert måltid, som ikke belaster kroppen.

  • 1600g kjøttdeig av storfe, helst økologisk
  • 2 gulløk, hakket
  • 2 spiseskje dijon sennep
  • salt
  • pepper
  • ekstra jomfru olivenolje
  • 2-3 gulrøtter, skjært i staver
  • 1/2 sellerirot, skjært i staver
  • 10 tomater, skjært i to og den grønne delen fjernet (!)
  • 3 fennikel, kuttet opp i biter

Fres løken på middels varme til den er gjennomsiktig. Bland kjøttdeig, sennep, salt, pepper og løk til en jevn deig. Fordel litt mindre en halvparten av deigen i en langpanne, ca 2 cm tykk. Legg linier av sellerirotstaver og gulrotstaver, men pass på å ha litt plass til overs på alle kantene; bruk litt salt på grønnsakene.
Ta resten av deigen og dekk till grønnsaksstavene ved å trykke deigen flat. Jobb med våte hender når du jevner ut kantene sånn at hjøttpuddingen er lukket.
Fordel tomatene og fennikel rund kjøttpuddingen og smak til med salt og litt olivenolje.
Stekes i stekeovn ved 210°C til kjøttpuddingen begynner å få en fin brun skorpe på toppen.

You Might Also Like

4 Comments

  • Reply
    Rosmari Vindal
    16.04.2015 at 15:01

    Denne skal jeg prøve til middag i helgen! Nå kjører vi en bedre og sunnere kost i vår familie og vi merker det hjelper, flotte oppskrifter her!

    Hilsen Rosmari

    • Reply
      Johanna Dyngeland
      13.05.2015 at 11:18

      Tusen takk for tilbakemelding. Håper det smakte. Det er utrolig hvor mye kosten kan gjøre for helse og velværet. Flott at du gjør det for familien din.

  • Reply
    cazare ieftina brasov
    09.03.2019 at 12:52

    My brother recommended I might like this web site. He was totally right.
    This put up truly made my day. You can not consider simply how much time I had spent for this information! Thanks!

    • Reply
      Johanna
      28.08.2020 at 10:02

      Thanks so much for your feedback!

    Leave a Reply