Leter du etter nye og sunne måter å spise mer grønnsaker til måltidene dine? Ovnsbakt aubergine med sellerirot er en av mine favoritter.
Det er lettvint å tilberede og kan brukes på mange forskjellige måter: Som hovedrett eller tilbehør, i risotto eller på most på brødskiven… du velger!
Aubergine har mye fiber og er rik i både B1, B6 og kalium. Den lilla fargen sørger for mange sunne antioxidanter og i tillegg får du i deg kobber og magnesium… med andre ord en fantastisk grønnsak.
Husk at aubergine må virkelig være gjennomstekt, da den ellers kan smake svampete.
Ingredienser:
- 3 Aubergine, kuttet i terninger
- 1/2 sellerirot, kuttet i terninger
- 1 rødløk, kuttet i store biter
- litt havsalt
- økologisk ekstra jomfru olivenolje
- eventuelt litt sitronsaft
Ha alle ingrediensene i en langpanne og bland godt med hendene. Bak i ovnen ved 210 grader i ca. 30 minutter.
Dryss med sitronsaft og nyt! [sp_recipe]
No Comments